Laadpalen
Er gaat niks boven een eigen laadpaal. Iedere ochtend bent u voorzien van een volle accu.
Uw kunt zich voorstellen dat een wallbox aan of een laadpaal bij uw huis ideaal is. Iedere ochtend vertrekt u met een volle lading. Slechts zeer incidenteel zult u afhankelijk zijn van een snellader langs de snelweg. In circa 90% van de gevallen kunt u het af met de laadpaal thuis.
De geschikte laadpaal voor thuis!
Uiteraard kunt u bij uw woning iedere laadpaal of wallbox laten plaatsen. Of er ook voldoende vermogen aanwezig is in uw woning dat kunnen wij voor u uitzoeken.
Over het algemeen heeft de gemiddelde aansluiting in een woning onvoldoende vermogen om te een hoog vermogen laadpaal te kopen. Het kan echter wel wanneer u kiest voor een laadpaal met loadbalancing. Loadbalancing is software die het beschikbare vermogen in uw woning verdeeld tussen de laadpaal en de rest van de woning. Op deze manier kunt u altijd maximaal laden zonder risico’s.
Socket of vaste kabel?
Ook moet u kiezen tussen een laadunit met socket of met vaste kabel. Veelal kiezen onze klanten voor een oplossing met een vaste kabel. U hoeft dan niet de bij de auto meegeleverde losse laadkabel in- en uit de auto te halen, maar simpelweg de vaste kabel (met stekker) uit de houder te halen en in de auto te pluggen. Ook als u weer weg gaat, haalt u de stekker uit de auto en plaats deze terug in de houder aan de muur.
Met een laadpaal thuis kun je vaak goedkoper opladen
Het is gemakkelijk én vaak goedkoper om thuis je elektrische auto op te laden. Je maakt dan immers gebruik van je eigen abonnement bij een energiemaatschappij en als je zonnepanelen hebt, dan is de stroom voor je auto al helemaal gratis. Daarom wordt het ook aantrekkelijk om een laadpaal of wallbox te installeren. Als je een leaseauto van de zaak hebt, dan wordt dat meestal vergoed door de werkgever.
Automatische verrekening van stroomkosten bij een laadpaal thuis
Tot slot kunt u ook besluiten om de energie automatisch te laten verrekenen met uw werkgever (of eigen onderneming) of de verbruikte energie handmatig te declareren. Voor het eerste heeft u een laadpaal nodig met RfiD (Laadpas) en als u het handmatig wilt declareren is een laadpaal met kWh meter voldoende.
Beide methoden hebben voor- en nadelen, graag adviseren wij u over de mogelijkheden.
Laadpaal thuis met Load Balancing
Dit is een extra dat een laadpaal in de software moet hebben. Het helpt om te voorkomen dat je in huis overbelasting krijgt door stroom als je de auto aan het opladen bent. Zeker als je tegelijkertijd een wasmachine, vaatwasser of inductiekookplaat gebruikt. Of als je een warmtewisselaar hebt. Met een laadpaal met dynamic Load Balancing laadt de auto minder snel op, of helemaal niet, als er op andere plaatsen veel stroom wordt gevraagd. Laadpalen met load balancing staan vaak in verbinding met de P1 poort van de slimme meter, het is dus belangrijk om te weten of u er een hebt en welk type.
Verschil tussen wallbox en laadpaal
Wat is nu precies het verschil tussen een wallbox en een laadpaal? Een laadpaal moteren we aan een paal die vaak met een betonne sockel in de grond staan. Een wallbox monteren we direct aan de muur. Als je thuis een laadpunt installeert een wallbox met vaste kabel meestal de beste keuze voor een laadpint voor je auto. Voordeel van een wallbox is dat er niet gegraven hoeft te worden om de kabel van de laadpaal naar de meterkast te maken. Dat maakt de installatie kosten van een wallbox installatie dan ook goedkoper dan een laadpaal installatie
Waarom uw laadpaal laten installeren door ons?
- Een laadpaal is een complex apparaat dat door de toepassing buitenshuis en het grote vermogen veilig gemonteerd dient te worden door een erkende installateur.
- Onze vaste installatiepartner heeft al duizenden laadpunten geïnstalleerd en de monteurs weten wat ze doen.
- Wij gebruiken altijd een aparte aardlekautomaat, als de aardlek er ‘uitslaat’ dan is alleen uw laadpunt stroomloos en niet uw hele huis.
- Wij laten de laadpaal altijd werkend achter.
- Wij hanteren vaste heldere prijzen.
